Články - inspirace 




         Nástroje, jak překonat pocit, že "za nic nestojím",         podle Dr. Dain Heer


Už se vám někdy stalo, že jste ráno vstali a ptali jste se sami sebe, jak to dnes zvládnete? Už jste se někdy cítili, že ať uděláte, co uděláte, ať se snažíte jak snažíte, nic není dost dobré? Věnujete hodně času a energie snažení udělat věci správně a pak za to získat ocenění a respekt od ostatních? A přitom všem vnímáte, že se nelze nikomu zavděčit? Citát Henry Thoreau: "Následování většiny, vede k vlastnímu zoufalství." A to se potvrzuje až příliš často. Není třeba žít v zoufalství a není ani nutné žít s pocitem, že nemáte vlastní hodnotu. S těmito čtyřmi nástroji si můžete věřit a být přirozeně šťastni:


1 . Změňte svou pozornost

Pokud si přejete zbavit se pocitu méněcennosti, je důležité změnit pozornost všude tam, kde jste se rozhodli, že je s vámi něco špatně. Změňte pozornost a získáte jiný náhled. Úžasný způsob, jak toho docílit, je pokládání si otázky: "Co je na mě správné a jen o tom ještě nevím?" a další otázka je: "Pokud bych nebyl špatný a nedělal to špatně, jaký bych byl?" Tyto otázky přeruší negativní myšlenky a nabídnou vám vidět, co je na vás úžasné a geniální.

                 

2. Vše je jen volba / rozhodnutí

Stává se, že lidé se zaseknou v pocitu méněcennosti, ve chvíli, kdy hodnotí své rozhodnutí, které kdy udělali. Přejímají myšlenku, že vykonali dobrá a špatná rozhodnutí a na tomto základě se hodnotí. Volba je jen volba a každá z nich něco vytvořila a poskytla více vědomí. Pokud přestanete svá rozhodnutí hodnotit, umožníte si uvědomit, co každé z nich vytvořilo a zvolit si, co vám naplní vaši touhu.

Pokud zjistíte, že se hodnotíte, zkuste toto: Představte si, že vám zbývá deset vteřin života. Co si zvolíte? Tento život je u konce. Máte jen dalších deset sekund, než umřete, co si zvolíte? Pokud to budete používat zjistíte, že rozhodnutí se pro vás stanou jednodušší a hodnocení se vytratí. Pokud taková volba má dobu trvání jen deseti vteřin, jak může být špatná, nebo dobrá? Není to možné, je to jen volba.


3. Změňte své myšlenky

Myšlenky, pocity a emoce je možné změnit. Pokud se zaseknete v myšlence méněcennosti a ponížení, nemusíte v tom zůstávat. Pokaždé, když máte o sobě negativní myšlenky, zastavte se a řekněte si: "Zajímavý úhel pohledu, mám tento úhel pohledu." Několikrát to opakujte. Všechno, kde se hodnotíte, všechno, kde jste si jisti, že nejste dost dobří, místo této "pravdy", se vše stane zajímavým úhlem pohledu. A pokud je něco zajímavé, může se to kdykoliv změnit.


4. Vzdejte se lži, které se říká perfekcionismus

Jedna ze lží, která nás udržuje v pocitu méněcennosti je, že si myslíme, že bychom měli být dobří, dělat dobré a správné věci. Jinak řečeno, je to lež o tom, jak být perfektní. Hledání perfekcionismu nás drží v pocitu nekonečného kruhu, že nejsme dost dobří, dost správní, dost úspěšní. Nezáleží jak dobří jste, nikdy to není dost.

Místo hledání perfekcionismu, hledejte co vám přinese RŮST. Ve "větším prostoru", dovolíte sami sobě, být "Více"  ze svého potenciálu, než jste byli předešlý den a přestanete se hodnotit, že nejste dost dobří. V prostoru "Více" si uvědomíte, že "chyby", které děláte, vás vlastně podporují v tom, abyste byli "Více", než jste byli včera. Všimněte si, že každé rozhodnutí, které jste kdy udělali, vytvořilo osobnost, kterou jste nyní.

Nezáleží kdo jste, nezáleží čím jste prošli, nezáleží jaké rozhodnutí jste udělali a nejste na tom ani tak špatně, jak jste si mysleli. Pokud se vám podaří překonat pocit méněcennosti, zbavíte se lži o sobě samých. Začněte se ptát: "Co je na mě správné?"

Zvolte si radost. Je to skutečně jen volba. Opusťte lež o perfekcionismu, která vás drží v hledání něčeho, co neexistuje. Vy jste tím darem a součástí světa, který tu má své místo. Buďte sami sebou a vše se změní.















Jak si JEDNODUŠE poradit, když prožíváte nepříjemné stavy

Pokud prožíváte některý z těchto stavů:

                    strach
                    pocit neštěstí
                    smutek
                    deprese 
                    nervozita
                    obavy


                Vlastně cokoliv, kromě hlubokého klidu a míru, který vychází z vás samotných - vše                      ostatní není vaše (není to vaší součástí).

               "Komu to patří? Mně, nebo někomu jinému?"

                Pokud po této otázce vnímáte lehkost, pošlete to zpět se "semínky" vědomí, tomu                      kdo to poslal.
                V případě, že cítíte zátěž, zrušte a přetvořte to všechno, kde jste to převzali za vlastní!
                To vám navrátí zpět váš prostor.


                 Zde uvádím co jste vy:

                    jste mocní
                    máte možnost výběru
                    dokážete změnit cokoliv pro co, se rozhodnete
                    jste úžasní. 
                 Všechno ostatní nejste vy.

"ČÍM MŮŽETE BÝT, CO UDĚLAT, NEBO SI VYBRAT, ABYSTE TO ZMĚNILI HNED TEĎ? " 

Gary Douglas (zakladatel Access Counsciousness)




           

         Nedovolte, aby vás hodnocení druhých                                            ovlivňovalo

Ať si přeji sebevíc, mávnout svou kouzelnou hůlkou a odstranit tak veškeré hodnocení na planetě, nevypadá, že by se v dohledné době mohlo podařit. Většina z nás ví, jak se cítíme, když nás ostatní posuzují. Ať jsme kritizováni z jakéhokoliv důvodu - náš vzhled, naše váha, způsob, jakým vychováváme děti, práci kterou máme, kolik vyděláváme, dům, který je náš (nebo není náš) nebo cokoliv jiného. Být na druhé straně posuzování většinou není moc velká zábava. A pokud se k tomu kritizování ještě přidá to naše, které na sebe chrlíme, vytvoří to ještě větší limity. Hodnocení vylučuje všechny možnosti. Proto, pokud toužíte po životě, který funguje a baví vás, je třeba jít až "za energie" daného hodnocení.

Mám své tři oblíbené způsoby jak naložit s názory druhých. Používejte je a už vás nikdy nic nezastaví a ani nesrazí na kolena.

              1. Co je na mně správné a já o tom jen nevím?

Pokud vás lidi hodnotí, je velice snadné se s nimi ztotožnit nebo aspoň se ptát a zjišťovat, jestli mají pravdu. Příště, až vás bude opět někdo kritizovat, tak místo toho, abyste šli po spirále dolů a zjišťovali, jak to je, raději si položte otázku: "Co je na mně správné a já o tom jen ještě nevím?" Pokud se tak zeptáte, potom místo sebehodnocení začnete vnímat svůj dar a také ten dar, který byl významně potlačen vlivem posuzování.

              2. Poděkujeme za starostlivost

Většina hodnocení se odehrává nepřímo a za našimi zády. Pokud vás ale někdo kritizuje přímo, řekněte: "Děkuji mnohokrát za vaši starostlivost." Mají starosti? Ne. Pokud jim ale poděkujete i tak, nebudou vědět, jak reagovat nebo co odpovědět. Vezme jim to vítr z plachet a budou se zabývat tím, jestli mají péči, nebo ne a přestanou.

              3. Hodnocení není nic jiného, než zajímavý úhel pohledu

Jeden z efektivních nástrojů, jak naložit s kritizováním, je taková malá věc, které říkáme "zajímavý úhel pohledu". Jak ho používat? Pokud si všimnete, že vás někdo z nějakého důvodu hodnotí, řekněte si: "Zajímavý úhel pohledu, je to jen zajímavý úhel pohledu" a zopakujte to několikrát za sebou. A co se děje - místo toho abyste se ztotožnili s danými názory a začali jim věřit, začnete je vidět jen jako zajímavé nic víc.

A pokud je něco zajímavé, nemá to nad vámi žádnou moc. Řada z nás se před přímým hodnocením drží zpět, stáhne se, cítí, že udělali něco špatně a začne hledat, kde je hodnocení druhých pravdivé. Prosím, uvědomte si, že kritizování není skutečné, a ani pravdivé a to nikdy! Pokud je něco vaše pravda, cítíte se lehce. Pokud je něco pro vás lež, nebo to není pravda, cítíte se těžce. Pokud vám někdo něco řekne nebo si s vámi něco zrcadlí a vy se cítíte těžce, je to proto, že je to lež. Místo toho, abyste si dovolili cítit se špatně, místo toho, abyste se pokoušeli dokazovat, že dané kritizování je pravdivé a souhlasili s ním, nebo dokazovali, že to pravda není a odmítali to, použijte nástroj uvedený výše v textu a pozorujte, jak hodnocení druhých ztrací moc.

Už vám někdo řekl, že jste dar? Už si někdo všiml, že pokud jste sami sebou, je to to nejvíc, co můžete sobě i světu dát? Napadlo vás, jak významní jste pro další vývoj možností ve světě? Pokud se ale hodnotíte, nejste sami sebou. A pokud nejste sami sebou, celý svět vás postrádá. Co když již nadešel čas dovolit si přiznat svůj význam a úžasnost? Co by se tím změnilo?

Hodnocení - ať už vaše nebo od někoho jiného, je vytvořeno proto, aby nad vámi mělo moc, zbavilo vás síly a zastavilo vás. Nezáleží na tom, jak jste tvrdí k sobě, nezáleží na tom, jak krutí jsou ostatní k vám. Neexistuje kritika, která by byla víc než vy sami. Uvědomte si, že hodnocení není skutečné. Pokládejte si stále otázky. Vyberte si vděčnost, vyberte si laskavost. Vyberte si mít a být celiství. Každé ráno, když se probudíte,  tyto věci procvičujte. Za čas si všimnete, že kritizování kolem vás stále existuje, ale vás už neovlivňuje a to je to, co vám umožňuje začít si tvořit svůj život.

Dr. Dain Heer

(Přeložila Renáta Hornáková)


Peníze

Stojíte tady, uprostřed deště. Je léto a vy jste promočení na kost. V botech vám čvachtá a vy přesto samou radostí tančíte. Ani vás nenapadne myšlenka oddělenosti. Tak jak jste v Jednotě s jednou kapkou deště, stejně tak i se všemi ostatními. Dar života vámi sálá z každé buňky vašeho těla a bytí. A nyní si představte místo jednotlivých kapek, peníze. Padají všude kolem vás. Mince cinkají a bankovky šustí kolem jak dopadají na zem. Než bavkovky usednou, poletují vzduchem znova a znova. Nebe je otevřené a je nekonečné; je to nekonečný proud. Odděluje vás něco od peněz? Všimli jste si co je jinak? Jste ochotni STÁT SE PENĚZI?

Přijímání je schopnost vnímat veškeré informace bez posuzování. Většina z vás dokáže být        a přijímat déšť a cítit Jednotu, která je možná a to všechno bez hodnocení. Jak je to s penězi? Jaký je v tom rozdíl? Máte pocit lehkosti přijímání, a nebo máte názory a hodnocení o tom jak přijímat peníze? Máte své názory na to jak se přijímají peníze - jste vlastně ochotni stát se těmi penězi, o kterých mluvíte, že byste rádi přijali? Abyste přijali peníze, je třeba abyste byli ochotni se PENĚZI STÁT. Pokud JSTE víc, zároveň také dostáváte víc. Nyní se můžete ptát, co odmítám v přijímání, je to že jsem se rozhodl být? Vaše volba být, je to co tvoří peníze a všechno ostatní ve vašem životě.

Na této planetě se moc neučíme Přijímat. Víte co pro vás znamená Přijímání? Definovali jste si  u druhých nazor, na čem jejich Přijímání závisí? Většina lidí má své definice na Přijímání, ale pokud definujete Přijímání - nastavujete si hranice.

Co když je možné úplně něco jiného? Zvolili byste si to? Jaká je vlastně vaše pravda v ohledu Přijímání peněz? Zeptejte se co jste ochotni přijmout a jestli vůbec chcete, aby se peníze zmaterializovaly? Čím můžete být, abyste vlastně byli ochotní přijmout peníze?

TŘI OTÁZKY, ABYSTE SE STALI PENĚZI:

1. CO ODMÍTÁM V TOM, ABYCH SE STAL KÝM JSEM SE ROZHODL, ŽE JSEM?

2. ČÍM MOHU BÝT, ABYCH BYL OCHOTNÝ PŘÍJÍMAT?

3. JAKÝ DRUH PENĚZ MOHU BÝT, ABYCH ZMĚNIL SVOU REALITU S NAPROSTOU LEHKOSTÍ?

Často se držíme toho, čím nejsme ochotni být... Například máte názor, že NEjste "grifter" (někdo kdo lže nebo podvádí lidi, aby mu dali peníze). Co takový člověk, který není ochoten být "grifter", vlastně tvoří? Co kdybyste byli ochotni být "grifter"? Dalo by vám to více možností, nebo méně? Většina z nás má hodně názorů na to, čím nechceme být. Dobrá zpráva je, že cokoliv co nejste ochotni být, pak nejste ochotní přijímat. Co kdyby to, co jste odmítali že nebudete, kdy byste byli, pak by vám to vytvořilo příliš mnoho peněz ve vašem životě?

Účelem peněz je změnit svou realitu. Kolik z vás nebylo ochotno stát se těmi penězi, které by změnily realitu? Čí realitu mohu dnes změnit, pokud se stanu těmi penězi hned teď? Čím víc jste ochotni být a přijímat, tím více budete tím, co se může všechno změnit.

Gary Douglas

Přeložila Renáta Hornáková



Co dělat, když si myslíte, že už nemůžete dál

Už jste se někdy ráno probudili a ptali se sami sebe jak zvládnete dnešní den? Měli jste někdy v životě období, kdy jste prožívali něco tak zničujícího, že jste nevěděli jak přežijete den?

Pravděpodobně jste zažili chvíle, kdy jste se chtěli vzdát. Možná se tak cítíte právě teď. Nezáleží na tom, co vás sem dostalo. Je jedno, jaké okolnosti vás dovedly k tomu, že hledáte cestu, jak to překonat. Důležité je, že je tu naděje. Říkáme: "Naděje umírá poslední".

Pro případ, že to vypadá tak, že jediné řešení je vzdát se, mám pro vás své tři nejoblíbenější nástroje. Používal jsem je sám osobně, v době, kdy jsem prožíval pocit, že chci umřít a dovedlo mě to k tomu, že nyní každé ráno vstávám s radostí a pocitem, že prožívám dobrodružství:

1. Je v pořádku o tom mluvit

Filmy, televize a sociální media vykreslují šťastné lidi a předstírají, že jsou perfektní a jejich životy jsou perfektní. Chtějí tím říct, že když váš život není perfektní, tak je s vámi něco špatně a potřebujete se dát do pořádku. Porovnáváme tak náš nedokonalý život s něčím co by mělo být dokonalým životem někoho jiného a začneme hodnotit sami sebe, že je s námi něco špatně. Protože si nepřejeme, aby si o nás ostatní mysleli, že se s námi něco děje, začneme to skrývat  a nemluvíme o tom. Není s vámi nic špatně a nejste sami. Najděte si někoho, kdo je laskavý a nehodnotí vás. Promluvit si s někým o tom, co se vám děje, může být velice osvobozující a může uvolnit traumata a dramata, které s tím souvisí.

2. Přestaňte se chtít "opravit"

Pokud se cítíte v depresi - pokud jste měli / máte myšlenky ukončit život, pokud to vypadá, že se vám nedaří najít ten pocit štěstí, ať zkoušíte, co zkoušíte - je to často čas, kdy jste se rozhodli, že je s vámi něco špatně a zoufale hledáte nápravu. Co když s vámi není vůbec nic špatně? Co když se vůbec nepotřebujete dávat do pořádku?

Věnujeme přespříliš času hodnocení se a hodnocení našich těl a naučili jsme věřit, že jsme špatní, špatní, špatní. Byli byste ochotni opustit TO? Byli byste ochotni připustit, že nejste tak vykolejení, jak jste se rozhodli? Zkuste si pokládat tuto otázku každý den: "Co je na mně správné (v pořádku) a já o tom jen nevím (ještě mi to nedošlo)?"

Zajímá mě, o kolik lehčí byste se cítili, kdybyste opustili to stálé sebe hodnocení?

3. Každý den začněte třemi otázkami

Pokud přemýšlíte o tom, že to vzdáte, ta nejlepší věc, kterou můžete udělat, je začít se ptát. Vaše myšlenky vám napovídají, co je špatně. Vaše emoce se mohly vymknout kontrole. Je možné, že se ráno probudíte a cítíte se těžce.

Pokud se tohle objeví, tak než abyste se točili v kruhu příliš známých pocitů smutku, přehlcenosti a zoufalství, začněte se ptát. Pokládání si otázky vám může dodat energii a změnit cokoliv.

Tady jsou příklady otázek, které můžete začít používat:

1. Co mohu být nebo udělat jinak, abych TO změnil?

2. Jak je možné udělat to ještě lépe?

3. Vesmíre, prosím, ukaž mi dnes něco nádherného.

4. Co je tady ještě možné a mne to nikdy nenapadlo?

OTÁZKY MAJÍ TU MOC OTEVŘÍT DVEŘE A ZMĚNIT COKOLIV. PTEJTE SE.

Neznám váš příběh a už vůbec ne podrobnosti. Ale znám ten pocit smutku, deprese a beznaděje, které se objeví, když uvěříme našim příběhům a uděláme z toho víc, než jsme my sami.

Skutečnost je taková, že nic není víc než my. N I C. Nezáleží, co se ve vašem životě objevilo, máte na to, abyste to změnili. Stačí se rozhodnout. Je to rozhodnutí, které můžete udělat jen vy. Prosím, ROZHODNI SE! Když se ráno probudíš, rozhodni se položit si otázky. Rozhodni se zastavit hodnocení a "opravovat" samu sebe. Rozhodni se promluvit si s někým kdo je laskavý a dovol jim vstoupit do tvého světa. Rozhodni se nikdy se nevzdávat, nepodléhat a pokračovat.

JSOU I JINÉ MOŽNOSTI.

Dr. Dain Heer

(Přeložila Renáta Hornáková)



         Lehkost a tíha


Všimli jste si, že co je pravda pro vás, není vždy pravda pro ostatní? Zeptejte se: "JE TO LEHKÉ, NEBO TĚŽKÉ"? Pokud je to pravda pro vás, budete vnímat energie lehké, pečující a větší prostor. Pokud to není vaše pravda, budete to vnímat překrouceně, těžce a staženě. Velká většina lidí v této realitě tvoří dualitu. Rozhodnou se, co je správné a tím směrem jdou. Pak se rozhodnou, co je chybné a snaží se tomu vyhnout. Co kdybyste mohli přijmout (obsáhnout, obejmout) všechno? 

Velice účinný nástroj je "Lehký a Těžký"

Lehkost = "vaše pravda", pravda pro vás.

Tíha = není to "vaše pravda".

Byli byste ochotni zvolit více "vaší pravdy"? Co kdybyste začali trávit čas s lidmi, které vnímáte jako vaši podporu? Co kdybyste odteď jedli jen jídlo, které vnímáte jako "lehké" a výživné pro vaše tělo? Co kdybyste pro sebe vybírali jen možnosti, které vnímáte jako "lehké"? Co kdyby místo stálého hodnocení co je správné a co je chybné; se vaším kompasem stalo "těžké a lehké"? 

Vytvořilo by vám to o něco více lehkosti? Prožívejte čas s lidmi... se zvířaty... v místech, u knih nebo filmů, s kterými cítíte "lehkost"... pozorujte jakou změnu to vytvoří ve vašem životě! 


Inspirace z programu "Být sám sebou" s Dr. Dainem Heerem


         

         Den bez posuzování


Představte si, že už nikdy neuděláte chybu! Co kdybyste viděli všechno a všechny pohledem bez hodnocení? Představte si, že existuje jakákoliv možnost a nikdo ji nehodnotí (?)

Ten, kdo je opravdu kritický si nikdy nemyslí, že hodnotí! Tito lidé jen ví, že mají pravdu. Co když představa, že posuzujete, je jedna z největších lží, které jste převzali?

Dnešní nástroj je "DEN BEZ POSUZOVÁNÍ".

Co když hojnost, nemá nic společného s tím, jestli si ji zasloužíte?

Co když váš život může být o lehkosti? Co kdyby život byla zábava, měli byste hojnost, peníze a úžasný vztah? Co když nemusíte být "dobří", abyste si tohle všechno "zasloužili"? 

Představte si, že se už nikdy nestane, že byste neměli pravdu? Co když už všechno a všechny uvidíte jen bez hodnocení? Představte si jakoukoliv možnost, která může existovat a nehodnotit ji (?)

Byli byste ochotni zkusit něco tak odlišného? Jako je jeden den bez posuzování?

Od zítra ráno, hned jak se probudíte, až do doby, než ulehnete, co kdybyste se neposuzovali? Celý jeden den, bez hodnocení. Vnímejte rozdíl, který to přinese do vašeho života - vesmíru...

Hrajte si! JSTE  ÚŽASNÝM DAREM PRO TENTO SVĚT...

(Inspirace z programu "Být sám sebou" s Dr. Dainem Heerem)



Najděte své štěstí

Místo vytváření závěrů o tom, co se ve vašem životě děje, začněte používat    otázky a otevřete tak dveře novým možnostem ve svém životě.


Štěstí. Co to ve skutečnosti je? A možná, co je více důležité, jak ho najít? Pokud si projdete jakoukoliv prodejnu s knihami, pravděpodobně tam najdete oddíl - Osobní rozvoj, která bude obsahovat široký výběr knih. Říká se, že průmysl s touto tématikou, vydělává kolem 11 bil $ ročně. Internetové vyhledávání na "odpovědi co je to štěstí" dosahuje téměř 5 mil výsledků. Lidé hledají štěstí, ale daří se jim to?

Představa co je štěstí - má jedno společné a sice vést perfektí život. Je to představa perfektího vztahu, dostatku peněz, bydlení ve vysněném domě. Pokud budu mít všechny tyto konkrétní věci, pak budu šťastný/á. Pokud nalezení štěstí by znamenalo jen to, že všechno je perfektní, pak bychom byli v průšvihu, protože perfekcionismus je jen iluze. A pokud být šťastný by znamenalo mít to, o čem jsme se rozhodli, že mít budeme, pak bychom měli být šťastni. V tom případě by naše štěstí bylo ale závislé na ostatních lidech a okolnostech a pak by to byla spíše ztráta energie.

Během posledních let jsem se setkal s mnoha lidmi. Mnozí z nich za mnou chodí se svými starostmi, neštěstím, nenaplněním a chtějí po mně abych to napravil. Mám úžasné nástroje, které používám k uskutečnění změn ve svém životě. Pomohly mi odvést mě od myšlenky vzít si život. Nyní každý den vstávám s pocitem radosti, lehkosti a vděčnosti za život. Sdílím tyto nástroje po celém světě. Mnoho lidí tyto nástroje používá, mění si tak život a prožívají hluboké uspokojení a štěstí. Někteří použijí tyto nástroje, aby změnili pár věcí, někdy možná i hodně věcí, ale stále zůstávají nešťastni. Proč se to tak děje? Co je jinak? Ve skutečnosti je to jednoduché. Štěstí je o rozhodnutí. Není to nic o co byste zakopli. Není to nic, kde byste jednoho dne přistáli. Štěstí je volba, kterou si vyberete.

Pokud chcete žít svůj život s pocitem naplnění a štěstí, je to možné. A hned teď. Začněte tím, že se odevzdáte svému životu a začnete si vybírat štěstí, které se vám nabízí. Tady jsou čtyři nástroje, které vám to umožní:

Vděčnost

Tam kam soustřeďujeme pozornost, to roste. Pokud se začnete směrovat na vděčnost, víc se takových věcí bude projevovat. Skvělá cesta jak si více všímat těchto darů je, začít si je zapisovat do deníku.

Každý den si zapište tři až pět vděčností. Zařaďte i věci, za které jste vděčni sami sobě. Ze začátku to bude jednoduché, budete zapisovat vše za co jste vděčni. Za pár dní, ale začnete hledat dál, až za tím, čeho jste si v danou dobu nebyli vědomi. Jakmile začnete, uvidíte, že váš život je naplněn samými dary. Vzduch, který dýcháte, krása přírody a mnohem víc... To za co jsme vděčni, to roste.

Nepřejímejte postoje od ostatních

Ta věc, která výrazně změnila můj život, od záměru ho ukončit, až po šťastný život, je krátká otázka: "Čí je to?" Hodně si všímáme lidí kolem sebe. Pokud lidi kolem nás jsou v depresi, často se cítíme stejně a myslíme si, že jsme v depresi my a přitom jsme to jen přejali.

Příště až si všimnete myšlenek a pocitů smutku, opuštěnosti, frustrace, přeplněnosti, zastavte se a zeptejte se: "Čí je to? Komu to patří?" Pokud se zeptáte a cítíte lehkost ve svém světě, tak tyto myšlenky a pocity nejsou vlastně vaše a jste jen vnímaví. Stačí jednoduchá věc, požádat: "Vrať se tam, kdo tě poslal" a to umožní této negativitě se rozplynout.

Klíčem je zvídavost

Výzkum ukazuje, že zvídaví lidé (ti, kteří si neustále pokládají otázky a hledají nové možnosti), mají sklon prožívat více pozitivních emocí, méně stresu, více životního uspokojení a větší vnitřní pohodu.

Podívejme se například na děti. Pokud jste si ještě nevšimli, ty mají největší sklon k radosti. Hrají si, sní, prozkoumávají, ptají se a jsou zvídavý.

Každý máme vrozené vědomí o tom, jaké rozhodnutí nám přinese nejvíce lásky, života, zdraví, peněz a podnikání. Kouzlo toho, jak uvolnit moudrost vědomí je udržet svou mysl otevřenou pro jakoukoliv možnost a nikdy nehledat na nic odpověď. Nepřestávejte si pokládat otázky.

Naučte se ptát

Na své cestě za štěstím, často hledáme odpovědi. Naučili jsme se, že správná odpověď, správné rozhodnutí je klíčem ke štěstí. Odpovědi a závěry nás ale vlastně odvádí od něčeho lepšího. Takže místo vytváření názoru na to, co se děje ve vašem životě, pokládejte si otázky a otevřete se tak novým možnostem.

Uvádím příklady otázek, které mohou nahradit některé názory.

1.   Místo používání: "Tato situace je špatná", nebo "To je úžasná situace", zeptejte se "Jak     je možné mít to ještě lepší?" Tím se spouští nevědomí a už tím se nepříjemné             situace zlepší a pozvednou k něčemu lepšímu.

2.   Místo abychom věřili tomu, že jsme obětí ve svém životě a štěstí je jen náhoda, ptejte     se: "Chci mít pravdu, a nebo chci být šťastný?" To vám umožní uvědomit si, že štěstí je     volba, rozhodnutí, které může být uskutečněno kdykoliv.

3.   Místo používání: "Nemohu se posunout z místa", nebo "Vzdávám to", zeptejte se: "Co       je možné a mě to ještě nenapadlo?" To nastartuje vaše nevědomí, které začne                 hledat    různé řešení a možnosti vám přístupné.

Štěstí je o tom se rozhodnout - nikdo jiný to za vás nemůže udělat a ani nikdo jiný vám ho nemůže vzít. Takže pokud chcete být šťastní, rozhodněte se a vyberte si to. 

Dr. Dain Heer

(Přeložila Renáta Hornáková)


 

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky